Není liposom jako liposom

Není liposom jako liposom

Podoba a složení liposomů

Liposomy jsou drobné kulovité útvary tvořené z jedné nebo více dvojvrstev fosfolipidů. Svým složením jsou našemu tělu vlastní, protože jsou součástí membrán kožních buněk a jsou také přítomné v mezibuněčné hmotě pokožky. Právě proto, že jsou pleti vlastní, nemělo by dojít za normálních okolností k žádné negativní kožní reakci. To však neplatí, pokud liposomy zkombinujeme s látkami, které často vyvolávají alergie (např. parfemace, konzervační látky). U látek, které působí příznivě na pokožku, je přepravní funkce liposomů žádoucí a velmi vítaná. V liposomálních přípravcích Dr. Baumann se nachází maximálně pěsticí a snášenlivé účinné látky jako je například pupálkový olej, vitamin E a A, hyaluronát sodný.

 

Rozdíl mezi jednovrstvým a vícevrstvým liposomem

Na kosmetickém trhu se můžeme setkat s liposomálními přípravky, které se mohou svým účinkem na pleti lišit. Důvodem je jejich složení, velikost, koncentrace, know-how výroby a kombinace s dalšími látkami ve výrobku.

Platí, že nejúčinnějšími liposomy jsou vícevrstvé. Tvoří je několik různě velkých liposomů (cca 20 až 300 nm), které jsou až stonásobně menší než buňka, a proto mají vlastnost proniknout hluboko do pokožky (až bazální vrstvy).

Molekuly fosfolipidů v liposomech mohou být tvořeny nasycenými nebo nenasycenými mastnými kyselinami. Vědecké studie prokázaly, že přítomnost vícenásobně nenasycených mastných kyselin umožňuje liposomům společně s dalšími přenášenými látkami pronikat do pokožky mnohem hlouběji. Takovéto liposomy navíc zvyšují obsah vlhkosti pokožky až o 100 % během pouhých 7 dní.

 

Doporučuji se podívat na video, které jednoduše zobrazuje a popisuje účinek vícevrstvých liposomů na pokožku: https://youtu.be/XgQwrH1Nm1U

 

Úspěchy při pravidelném používání

Pomocí vícevrstvých liposomů z kosmetologického vývoje pana Dr. Baumanna je pokožka skvěle zásobena dostatečným množstvím vlhkosti, má vyrovnanou produkci kožního mazu, posílenou bariérovou funkci a aktivně bojuje s výskytem vrásek. Pleť je svěží, výborně prokrvená, vypnutá, sametově hebká a výrazně čistší. Celkově působí zdravě a velmi atraktivně.

 

Podívejte se na širokou nabídku liposomálních přípravků řady DR. BAUMANN >>.

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail