Bude Vás zajímat

Atopický ekzém v zimě

Atopický ekzém je nepříjemné kožní onemocnění typické svou suchostí až šupinatostí a silným svěděním. Kůže je suchá a citlivá, horní vrstva je nekompaktní a snadno přístupná zevním vlivům jako viry nebo alergenní polétavé částice a stav kůže se jejich vlivem zhoršuje.

27.12.2021

Folikulární keratóza

U folikulární keratózy hovoříme spíše o kosmetické záležitosti než o jedné z forem onemocnění kůže.

27.11.2020

Seborea a jak ji ošetřovat

Seboroická dermatitida (seboroický ekzém) je vcelku častým zánětlivým kožním onemocněním. Svým chronickým a úporným průběhem se nepříjemně dokáže podepisovat na psychice, jelikož se nepříjemně projevuje na viditelných oblastech těla jako je třeba obličej a kštice.

27.10.2020

Boj s pigmentovými skvrnami

Samotná příroda v kombinaci s vědou nás dovedla k výborným možnostem, jak v dnešní době účinně, a především bezpečně zesvětlit i vybělit pigmentové skvrny. Nejedná se tedy o nic nemožného!

27.09.2020

Iritační dermatitida a jak ji ošetřovat

Slovo iritace označuje podráždění a můžeme tak i označit náš pocit vůči nějakému člověku, který nás dovádí k nepříčetnosti – rozčiluje nás a my na to pak svým způsobem reagujeme.

28.08.2020

Pokožka s lupénkou

Žít s lupénkou není snadné, což si jasně uvědomuje přibližně čtvrt milionu z nás v České republice, kteří se s tímto chronickým onemocněním potýkají.

27.07.2020

Suchá kůže a jak ji ošetřovat

Suchá kůže nebo-li xerosis cutis se vyskytuje v naší populaci poměrně výrazně. Trpí na ni přibližně jedna třetina populace a dokáže značně znepříjemnit průběh života každému, kdo jí čelí.

07.07.2020

Akné - pravidelná péče je klíčová

Akné (Acne vulgaris) je zánětlivým onemocněním mazových žláz a vlasových folikulů, které negativně ovlivňuje psychiku postižených osob kvůli svým nepříjemným viditelným projevům.

26.05.2020

Kontaktní alergická dermatitida

Vzhledem k množství látek, kterým jsme v dnešní době vystaveni, se není čemu divit, že přibližně desetina naší populace trpí kontaktní alergickou dermatitidou.

23.04.2020

Fotodermatózy

Fotodermatózy jsou onemocněními spojenými se zvýšenou citlivostí k slunečnímu záření. Vyvolané bývají různými látkami tzv. fotosenzibilizátory pohlcujícími záření určitých vlnových délek, které vede k nežádoucím projevům.

26.03.2020

Periorální dermatitida a jak ji ošetřovat

Nepříjemný společník po celý život, který se vždy rád připomene. Periorální dermatitida jako velmi časté onemocnění mladých žen způsobené vícero faktory.

03.01.2020

Růžovka, jak ji poznat a ošetřovat

Je otázkou času a vnějších faktorů, kdy se citlivá a příležitostně zarudlá pleť změní v mnohem horší potíže směřující k růžovce. Obvykle se začíná projevovat okolo 30. roku, ale většinu z nás převážně trápí mezi 40. a 60. rokem. Čím dříve se začne šetrně o pleť pečovat, tím lépe.

01.01.2020

Nádory kůže

Nádory kůže patří mezi nejčastější zhoubná onemocnění vyskytující se v populaci. Mezi zhoubné projevy patří melanom, basaliom a spinaliom.

24.05.2017

Kontaktní ekzém - způsob kosmetického ošetření na saloně

V kosmetice se s tímto problémem setkáváme poměrně často. Jsou to ty nespecifikovatelné suché flíčky na pleti. Bývají ohraničené, někdy jsou zarudlé a mohou být zdrsněné, na povrchu silně zkeratizované. Nebo naopak malé svědivé pupínky podlité tekutinou. Průvodním znakem je, že svědí – někdy hodně.

23.02.2017