Boj s pigmentovými skvrnami

Boj s pigmentovými skvrnami

Kožní pigment melanin patří mezi nejdůležitější pigmenty ovlivňující zbarvení kůže. K jeho produkci dochází v nejspodnější části pokožky, a to v kožních buňkách melanocytech, za nezbytné účasti aminokyseliny tyrosinu a enzymu tyrosinasy.

V důsledku poruchy tvorby nebo distribuce pigmentu melaninu vznikají plochá hnědě až černě zabarvená místa, která označujeme jako hyperpigmentace neboli pigmentové skvrny. Ty převážně najdeme na obličeji, krku, dekoltu, rukou a pažích.

 

Hyperpigmentace mohou být dvojího původu. Buďto vrozené, jimiž jsou například pihy nebo získané, kam můžeme zařadit hyperpigmentace vznikající vlivem stárnutí (lentigo senilis), UV záření (lentigo solaris) a hormonálních změn (melasma), užívání léků, mechanického poškození nebo po zánětlivých projevů (např. následky prodělaného akné či ošetření laserem).

Používáním bělících kosmetických přípravků máme jasně daný cíl. Zesvětlit tyto hyperpigmentace nebo je nejlépe úplně „vymazat“ z pleti, což není v dnešní době při správně nastavené, a především pravidelné péči o pleť zcela nemožné. Vždy ale musíme vzít v úvahu povahu, stav, a především stáří své hyperpigmentace.

OŠETŘENÍ PLETI S HYPERPIGMENTACÍ


Pomocí Čisticího mléka DR. BAUMANN je možné šetrným způsobem důkladně pokožku očistit a zároveň jí dodat pečující látky již ve fázi čištění. Pro zklidnění, hydrataci a úpravu pH povrchu pokožky na mírně kyselou hodnotu následně aplikujeme Pleťovou vodu dle typu pleti. Je možné sáhnout po bohatší Pleťové vodě Special DR. BAUMANN. Ta obsahuje vysoký podíl kyseliny hyaluronové (hyaluronát sodný) přirozeně přítomné v pokožce, která umí vázat velké množství vody a krásně pokožku vyhladit.

Péče vícevrstvými liposomy spočívá v optimalizaci obsahu vody v pokožce, posílení kožní bariéry a co je v tomto případě nejdůležitější, dopravení pro pokožku podstatných účinných látek do jejích hlubších vrstev. Vhodnou variantou při ošetření hyperpigmentací je Liposome Multi Active Vitamin E+C nebo varianta výhradně s látkami tělu vlastními Liposome Vitamin SkinIdent.

 

Bělicí krém řady DR. BAUMANN se opírá o účinek více ingrediencí, díky čemuž je schopen šetrnou formou zesvětlit pigmentové skvrny, zamezit jejich vzniku a důkladně ošetřit pokožku. Obsahem účinné látky alpha-arbutinu, přítomného v listech rostliny medvědice lékařské, dochází k inhibici enzymu tyrosinasy a cílenému potlačení tvorby melaninu. Doplněním krému o ampuli tělu vlastního Niacinu Vitaminu B3 (niacinamid) se tento účinek dále zesiluje a dochází k efektivnějšímu zesvětlení pokožky. Ve vyšších koncentracích také působí protizánětlivě a krásně rozjasňuje pokožku. Bělicí krém zároveň obsahuje minerální filtr oxid titaničitý v modifikované formě pro pohodlnou roztíratelnost a tím je dosaženo ochranné hodnoty SPF 10.

K zesvětlení pigmentových skvrn dochází po dlouhodobém používání Bělicího krému v řádu několika měsíců. Je dobré se proto obrnit trpělivostí a pochopit, že jen bezpečné složení kosmetických přípravků je pro pleť z dlouhodobého hlediska tou nejlepší investicí.

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT

Naše pozitivní zkušenosti s ošetřením pigmentových skvrn přípravky bez alergenních látek se opírají o vynikající výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR. BAUMANN a SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve vašem okolí.

 

JAK SE STÁT SPOLUPRACUJÍCÍM SALONEM

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR. BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, neváhejte nás kontaktovat přes kontaktní formulář či přímo přihlášením na následující seminář, kde se dozvíte vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail