Pokožka s lupénkou

Pokožka s lupénkou

Žít s lupénkou není snadné, což si jasně uvědomuje přibližně čtvrt milionu z nás v České republice, kteří se s tímto chronickým onemocněním potýkají. Hledání vhodných řešení pro skutečnou úlevu a potlačení jejích příznaků je neustálým tématem, protože se lupénka nedá zcela vyléčit. Individuálně nastavená léčba je možná a má své pozitivní výsledky, nicméně není trvalá. Proto bývá léčba doplněna o péči s kosmetickými přípravky.

 

PŘÍČINY LUPÉNKY

Přesné důvody jejího vzniku nejsou známy. Podílí se na ní dědičnost a spouštěcí faktory jako jsou hormonální změny (puberta, těhotenství a menopauza), fyzická zátěž, stres, nezdravý životní styl, klimatické změny a jiné. Rozvinout se může do jiných pro život rizikovějších potíží, jimiž je např. artritida nebo cukrovka.

 

PŘÍZNAKY LUPÉNKY

Lupénka je zánětlivým onemocněním celého organismu, při kterém se imunitní systém rozhodl obranně reagovat proti vlastnímu těluViditelně lupénku registrujeme na kůži jako projev nadměrného buněčného dělení a rohovatění pokožky. Existuje více jejích forem, kdy nejčastější z nich je ložisková lupénka (až 90 % diagnostikovaných osob) vyskytující se převážně na hlavě, kolenou, loktech a v oblasti hýždí.

Ložiska chronické lupénky

- jsou vyvýšená, zarudlá a ostře ohraničená

- mají suché stříbřité šupinky, které se po škrábání odlupují jako vosk

- někdy svědí

Lišit se může u jednotlivců např. svou velikostí, místem příznaků nebo délkou výskytu. V žádném případě ale není lupénka nakažlivá!

  

PÉČE O LUPÉNKU

Při péči o lupénku jsou zásadní velmi šetrné čisticí přípravky doplněné o vhodně zvolené promazávací mléka či krémy. Níže vypsané výrobky jsou bezpečnou základní péči, s níž mohou lupenkáři jednoduše ošetřit pokožku obličeje i těla a dosáhnout výborných výsledků. Výběr přípravků se však může mírně odlišovat podle individuálních potřeb a stavu pokožky daného klienta. Tyto produkty obsahují složky, které kůži neiritují a jsou vhodné pro velmi citlivou pokožku. Neobsahují parfemace, minerální oleje, chemické konzervanty ani složky živočišného původu. Základem pro jejich samotný vývoj byla a je stavba lidské pokožky, protože čím více je látka pro imunitní systém těla vlastní, tím lépe s ní tělo komunikuje a nevznikají negativní kožní reakce.

 

Čisticím gelem DR. BAUMANN se díky šetrným mycím složkám a pečujicímu makadamiovému oleji jemně zbaví pokožka obličeje i celého těla svých nečistot. Gel neštípe, nevysušuje a stačí ho opravdu malé množství.
Ložiska lupénky a obličej se následně ošetří Pleťovou vodou Special DR. BAUMANN, která pokožku zklidní, dodá jí velkou dávku hydratace a vhodně ji připraví na aplikaci následujících přípravků. Namísto této vody je možné použít Oční vodu s heřmánkem DR. BAUMANN, osvědčenou jako intenzivní zklidňující krok péče nejenom o pokožku očí a očního okolí.

 

Péče vícevrstvými liposomy spočívá v optimalizaci obsahu vody v pokožce, posílení kožní bariéry a dopravení pro pokožku podstatných účinných látek hlouběji do pokožky. S ohledem na příznaky lupénky a jejího vlivu na znatelný úbytek ceramidů, které patří mezi nejdůležitější složky v naší pokožce, doporučujeme užívat produkty s jejich obsahem jako je tomu například u přípravku LIPOSOME MULTI ACTIVE s ceramidy DR. BAUMANN.
Vhodnou variantou je také velmi intenzivní přípravek Liposom Super řady SkinIdent obohacený o ceramidy a širokou škálu vitaminů. Liposomální péči lze použít, jak na ložiska lupénky, tak i na celý obličej.

 

Celkové zlepšení stavu pokožky a úlevu od její suchosti přináší Intenzivní mléko DR. BAUMANN, výjimečné svou vysokou koncentrací pupálkového oleje. Ten je velmi přínosný díky svému regeneračnímu a protizánětlivému účinku, jímž se posiluje bariérová funkce kůže a zvyšuje její elasticita. Vhodnou možností výhradně s látkami tělu vlastními je Tělové mléko Vitamin z řady SkinIdent s množstvím harmonizujících vitaminů a látek, včetně důležitého vitaminu B12, který pokožku velmi výrazně zklidňuje.

 

KDE JE MOŽNÉ PRODUKTY KOUPIT

Naše pozitivní zkušenosti se zevním ošetřením lupénky se opírají o výsledky profesionálních kosmetických salonů, které jsou řádně proškoleny v používání přípravků DR. BAUMANN SkinIdent. Napište nám na email info@inspiringbeauty.cz a my Vám doporučíme proškolený kosmetický salon ve vašem okolí.

 

JAK SE STÁT SPOLUPRACUJÍCÍM SALONEM

Pokud jste profesionální kosmetička a máte zájem používat produkty DR. BAUMANN a SkinIdent i ve svém salonu, tak nás neváhejte kontaktovat na přes kontaktní formulář či přímo přihlášením na následující seminář, kde se dozvíte vše o tom, jak můžete s naší kosmetikou začít pracovat.

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail