Jak zvolit správný make-up

Jak zvolit správný make-up

Make-up pomáhá sjednotit a zkrášlit pleť, ale neměl by ji úplně zakrýt. Plně krycí make-up vypadá dobře na fotografiích, v televizi, filmu, ale ne při běžném nošení, kdy může působit jako maska. Někdy je potřeba vyzkoušet více odstínů nebo textur, než si zákaznice vybere ten pravý. Je možné míchat odstíny i textury. V průběhu roku se typ pleti může měnit a s ním i odpovídající produkt.


Výběr odstínu make-upu

Odstín vybírat na denním světle, pokud není možnost, dát vzorky, aby zákaznice mohla vyzkoušet, který odstín jí nejlépe vyhovuje pro běžné denní nošení. Nesnažit se změnit barvu obličeje – příliš ztmavit nebo zesvětlit. Vypadá to velmi nepřirozeně. Řídit se i podle barvy těla a rukou, snažit se vše sladit.

 

Výběr textury make-upu podle typu pleti

Vždy respektovat typ pleti a vybrat vhodnou texturu make-upu podle typu pleti.

Suchá pleť – krémový make-up

Smíšená pleť – krémový, tekutý make-up

Mastná pleť – tekutý, pudrový make-up

 

Volba krycí schopnosti a konečného efektu make-pu na pleti

Nejmenší krycí schopnost: tónovací krém –  stačí pro pleť, která nepotřebuje velké krytí, drobné nedostatky lze zakrýt korektorem. Pleť je po nanesení absolutně přirozená, zářivá.

Střední krycí schopnost: pudrový make-up - vytvoří matný vzhled

Střední až vyšší krycí schopnost: krémový a tekutý make-up - vytvoří přirozený, lehce matný vzhled

Vysoká krycí schopnost: kamufláž - přednostně pro lokální krytí

 

Nanášení make-upu

Není žádný předepsaný způsob, čím nanášet make-up. Každý může nanášet make-up takovým způsobem, který mu vyhovuje a se kterým má nejlepší výsledky.

Štětce jsou velmi vhodné pro profesionální i domácí použití.

Houbička absorbuje hodně produktu, zvláště tekutého make-upu. Musí se častěji prát. Navlhčená a důkladně vyždímaná houbička pomůže vytvořit přirozenější vzhled a neabsorbuje tolik produktu.

Ruce – teplo rukou hezky rozehřeje produkt a pomáhá jej zapracovat do pleti, hlavně v zimním období. Šetří čas a náklady.

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail