Klasické slavnostní líčení

Klasické slavnostní líčení

U slavnostního líčení je v dnešní době upřednostňován minimalismus – používat méně barev, nanášet úsporné množství líčidel, zdůraznit přirozenou krásnou pleť. Jednoduché klasické líčení, proslavené Marilyn Monroe, je tak stále trendem. Vzhled je totiž charakteristický svou čistotou, pěstěnou pletí, černou oční linkou a červenými výraznými rty. Jak tedy na to?

 

Kvalitní podklad je základ

Pleť nejprve ošetříme vybraným liposomovým přípravkem nebo Pleťovou maskou s liposomy pro lepší zafixování make-upu. U sušší pleti můžeme následně použít malé množství krému. Ošetříme důkladně i rty, protože budeme aplikovat výraznou rtěnku a rty by tak měly být hezky hydratované a ošetřené. Oční okolí můžeme ošetřit Očním gelem, případně malým množstvím Očního krému. 

 

Aplikace make-upu a pudru

Druh make-upu si vybíráme dle typu pleti, jejího odstínu a také podle požadovaného krycího efektu. V řadě Dr. Baumann MakeUP máme na výběr z více možností.

Tekutý make-up – vhodný pro pleť bez potřeby výraznějšího krytí, dodá přirozený odstín pleti

Krémový make-up – vyšší míra krytí, vhodný pro zralejší nebo náročnější pleť

Krémový pudr – kombinace make-upu a pudru, dostatečná krycí schopnost

Kamufláž – dokonalá krycí schopnost, lze použít i jenom lokálně (pigmentace, žilky apod.)

 

Z důvodu opáleného vzhledu volte nepatrně tmavší nebo maximálně o jeden odstín tmavší make-up. Po nanesení by neměl být vidět rozdíl mezi obličejem a krkem, eventuálně dekoltem nebo odhalenými rameny. U zralejší pleti tmavší odstíny přidávají léta navíc. Preferujte tedy raději odstíny co nejpodobnější vaší pleti.

Make-up zapracováváme v tenké vrstvě od středu obličeje do ztracena směrem k vlasové linii a krku. Pro ještě lepší krytí můžete na dané oblasti nanést další tenkou vrstvu make-upu nebo aplikovat korektor.

Make-up zafixujeme pudrem, přednostně na T-zónu, jelikož u zralejší pleti by mohl pudr zvýraznit jemné vrásky a pleť by vypadala starší. Doporučuji užití transparentního pudru a následně k dotónování pleti bronzový pudr na okraje obličeje. Rozjasňující pudr naneseme na lícní kosti, vnitřní koutek oka, případně víčka a okraj horního rtu. Pro projasnění lze aplikovat Brilantní oční stíny odstínu gold. 

 

Líčení očí

Na víčko nejprve naneseme směrem k obočí do ztracena tělový oční stín, a potom vykreslíme oční linky pomocí Tekuté oční linky. Respektujeme tvar, velikost nebo vzdálenost očí od sebe.

Oči posazené daleko od sebe – neprodlužovat linku směrem ven k vnějšímu koutku oka, ponechat ji nejlépe ve tvaru oka, anebo naopak směrovat spíše k vnitřnímu koutku oka.

Oči posazené blízko u sebe – linku protáhneme směrem ven

U zralejších víček navrhuji zvolit Kajalovou tužku na oči nebo černý (velmi tmavý) oční stín. Efekt líčení je přirozenější, protože nejsou viditelné ostré kontury. U klientek se světlým typem pleti je vhodnější vybrat hnědý nebo šedý odstín tekuté oční linky, aby linka nepůsobila příliš tvrdě.

 

Obočí ponechte co nejpřirozenější – učešte do tvaru a doplňte případné mezery. Perfektní obočí získáte pomocí Tužky na oči odstín lava s Očními stíny pale-matt, ash-brown a brown, které můžete libovolně kombinovat dle Vašich potřeb k docílení ideálního barevného tónu obočí.

 

Rty

Vybereme rtěnku lichotící odstínu pleti a zubům, které pak působí bělejším dojmem. Vhodné je také myslet na sladění rtěnky se šaty a barvou vlasů (především zrzavými odstíny). Aby rtěnka déle vydržela, odsajeme první vrstvu ubrouskem a naneseme druhou vrstvu. Pokud navíc vykreslíme rty konturovací tužkou, efekt barevnosti rtěnky bude dlouhodobější.

 

Tvářenka

Tváře líčíme velmi lehce, aby celkový dojem působil svěže a tvář nebyla příliš nalíčená. Namísto tvářenky je možné použít rtěnku, kterou jsme nalíčily rty. Vhodné je ji aplikovat před pudrem. 

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail