Hydratovat pleť v zimě: ano nebo ne?

Hydratovat pleť v zimě: ano nebo ne?

V chladnějším období roku bývá zvykem používat na prvním místě kosmetiku, která naši pleť dostatečně promašťuje a ochraňuje proti mrazu. Většina z nás tak svou péči o pleť, kvůli tomuto zažitému zvyku, omezí na specifické výrobky, které užívá pouze v zimě. Neuvědomujeme si ale, že naše pleť může trpět takovou péčí úplně stejně, jako kdyby nebyla ošetřována vůbec. Každý z nás jsme originál a měli bychom tak pohlížet i na péči o svou pokožku. Řídit bychom se neměli jen ročním obdobím nebo počasím, ale přímo daným stavem pleti, a tím co potřebuje.

Pokud vyloženě nevyrážíme ven do mrazivého počasí, není nutné hned používat krém s vysokým obsahem tuku. Zbytečně pleť můžeme vzhledem k jejímu stavu zatěžovat. V tomto případě nespočívá ani tak kouzlo úspěchu v promašťování, ale v opravdu cílené péči. Zima je obdobím, kdy se i my oblékáme do více vrstev oblečení. Někomu stačí jen zimní kabát, jinému zase pomalu nepostačuje ani rolák, svetr a zimní bunda. Vrstvením kosmetických přípravků, např. ceramidového séra nebo koncentrátu společně s hydratačním krémem, tak můžeme získat pro naši pokožku mnohem účinnější péči.

Bohužel se v zimě kvůli obávám z poškození pleti vyhýbáme hydratačním přípravkům. V pokožce prý kvůli nim zamrzá voda, což způsobuje její poškození. To je ale mýtus. Hydratace je právě naopak pro naši pokožku nesmírně důležitá po celý rok, protože má zásadní význam pro zdraví a vzhled naší pleti. Její nedostatek se projevuje suchostí, praskáním, hrubostí a přecitlivělostí. Je nás stále více a v nižším věku, kdo potřebujeme pleť dostatečně hydratovat, na což má vliv mnoho faktorů jako např. suchý vzduch z klimatizace, prostory s vysokou koncentrací lidí, kouření a nadměrné pití kávy, alkoholu nebo černého čaje.

Naši pokožku vždy potěší péče složkami přirozeného hydratačního faktoru (NMF), které jsou její běžnou součástí. Zajišťují optimální obsah vlhkosti v pokožce a přirozené mírně kyselé pH pokožky. Řadí se k nim například urea, kyselina mléčná, laktát sodný nebo také hyaluronát sodný. Jejich spojením s masťovým základem triglyceridů jsme schopní získat vyvážené kosmetické přípravky velmi, ne-li zcela, blízké složení samotné pleti. Tím jsou jedinečné produkty ESSENTIAL značky Dr. Baumann. Obsahují pouze nezbytně nutné minimum ingrediencí ve vysokých koncentracích, které pokožce přináší okamžitou a výraznou hydrataci, vyhlazení a zjemnění. Navíc vynikají velmi příjemnou a lehkou konzistencí. Produkty ESSENTIAL jsou snášeny i těmi nejcitlivějšími typy pletí a jsou určeny pro náročné zákazníky. Těmi bychom měli být všichni, protože zdraví naší pleti zato stojí.

Veškeré zmíněné výrobky ESSENTIAL si můžete zakoupit v certifikovaných kosmetických salonech Dr. Baumann nebo na uzavřeném e-shopu po registraci v jednom z našich salonů: http://eshop.dr-baumann.cz/

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail