Zesvětlení pigmentových skvrn

Zesvětlení pigmentových skvrn

Samotná příroda v kombinaci s vědou nás dovedla k výborným možnostem, jak v dnešní době účinně, a především bezpečně zesvětlit i vybělit pigmentové skvrny. Nejedná se tedy o nic nemožného!

 

Způsob a důvody vzniku pigmentových skvrn

Kožní pigment melanin patří mezi nejdůležitější pigmenty ovlivňující zbarvení kůže. K jeho produkci dochází v nejspodnější části pokožky, a to v kožních buňkách melanocytech, za nezbytné účasti aminokyseliny tyrosinu a enzymu tyrosinasy.

V důsledku poruchy tvorby nebo distribuce pigmentu melaninu vznikají plochá hnědě až černě zabarvená místa, která označujeme jako hyperpigmentace neboli pigmentové skvrny. Ty převážně najdeme na obličeji, krku, dekoltu, rukou a pažích.

Hyperpigmentace mohou být dvojího původu. Buďto vrozené, jimiž jsou například pihy nebo získané, kam můžeme zařadit hyperpigmentace vznikající vlivem stárnutí (lentigo senilis), UV záření (lentigo solaris) a hormonálních změn (melasma), užívání léků, mechanického poškození nebo po zánětlivých projevů (např. následky prodělaného akné či ošetření laserem).

Používáním bělících kosmetických přípravků máme jasně daný cíl. Zesvětlit tyto hyperpigmentace nebo je nejlépe úplně „vymazat“ z pleti, což není v dnešní době při správně nastavené, a především pravidelné péči o pleť zcela nemožné! Vždy ale musíme vzít v úvahu povahu a stav své hyperpigmentace. S tím nám rádi pomohou dermatologové nebo odborníci péče o pleť v profesionálních kosmetických salonech.

  

Působení bělicího přípravku

Bělicí krém řady DR. BAUMANN se opírá o účinek více ingrediencí, díky čemuž je schopen šetrnou formou zesvětlit pigmentové skvrny, zamezit jejich vzniku a důkladně ošetřit pokožku.

1. Zesvětlení

Samotná příroda nám poskytla opravdu účinnou látku alpha-arbutin přítomnou v listech rostliny medvědice lékařské, která se skvěle osvědčila k řešení pigmentačních skvrn. Je totiž schopná inhibovat enzym tyrosinasu a cíleně tím potlačit tvorbu melaninu. Doplněním krému o tělu vlastní vitamin B3 (niacinamid) se tento účinek dále zesiluje a dochází k více efektivnímu zesvětlení pokožky. Ve vyšších koncentracích také působí protizánětlivě a krásně rozjasňuje pokožku.

2. Ochrana

Nejen kvůli vzniku hyperpigmentací stojí ochrana před UV zářením na prvním místě. Proto Bělicí krém obsahuje minerální filtr oxid titaničitý v modifikované formě, aby se krém lehce roztíral a nezanechával na pleti nepěkné bílé stopy. Dosaženo je díky němu ochranné hodnoty SPF 10. Pokud plánujeme strávit delší dobu na sluníčku, je rozhodně vhodné použít Bělicí krém v kombinaci s ochrannými přípravky s vyšším SPF. Na ochraně pokožky se v Bělicím krému aktivně podílí i přítomný přírodní vitamin E. Svými antioxidačními účinky bojuje, jak proti vzniku hyperpigmentací, tak i předčasnému stárnutí pleti.

3. Hydratace a vyhlazení

Hydrataci pleti zabezpečují NMF (přirozený hydratační faktor) jako je laktát sodný či urea, které udržují vlhkost v pokožce, zabraňují jejímu vysychání a vypomáhají s její odolností. Výsledkem je krásná, vyhlazená a hedvábná pleť. Obzvláště také díky účinku promyšleně vybraných ingrediencí, jimiž jsou například triglyceridy a stearát sacharózy.

 

K zesvětlení pigmentových skvrn dochází po dlouhodobém používání Bělicího krému v řádu několika měsíců. Je dobré se proto obrnit trpělivostí a pochopit, že jen bezpečné složení kosmetických přípravků je pro pleť z dlouhodobého hlediska tou nejlepší investicí.

 

A pro snadnější představivost, ukázka aplikace Bělicího krému, po dobu skoro jednoho roku.

Klientka přišla na kosmetiku a již nevěřila ve zlepšení stavu své pleti. S akné a s ním spojenými pigmentacemi bojovala dlouhou dobu a všemi pro ni možnými prostředky. Na výsledek jsme sice čekaly delší dobu, ale trpělivost se vyplatila.

 

Bělicí krém si je možné zakoupit pouze v certifikovaných kosmetických salonech DR. BAUMANN nebo na uzavřeném e-shopu po registraci v jednom z našich salonů.

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail