Rozhovory s profesionály: Eva Nohová

Rozhovory s profesionály: Eva Nohová

Jak dlouho pracujete v oboru kosmetiky? Co Vás na práci nejvíce baví?

V oboru kosmetických služeb pracuji od ukončení školy SOU Vizovicích od roku 1995. Musím říct, že se toho od začátku mého podnikání hodně změnilo, a to rozhodně k lepšímu. Škola je jedna věc, ale praxe a zkušenosti vás teprve posouvají stále vpřed.

Na kosmetických službách mě baví rozmanitost práce. Co klient to jiný problém a odlišná pleť. Musím tedy pokaždé zapřemýšlet, co a jak nejlépe použít, a jak propojit různá ošetření, aby byla klientka vždy s výsledkem spokojená. Jinými slovy práce kosmetičky není stereotypní. 

Jaká si myslíte, že je hlavní úloha práce kosmetičky? 

Myslím si, že hlavní úlohou je umět klientům poradit a vysvětlit, proč a jakými kosmetickými přípravky je důležité o pleť doma pravidelně pečovat a nespoléhat se jen na ošetření na kosmetickém saloně.

 Co je podle Vás v péči o pleť zásadní?

Jak už jsem řekla, důležitá je péče o pleť, jak vhodně zvolenou domácí kúrou, tak i pravidelnou péčí v kosmetickém studiu. Je hodně znát, pokud žena o sebe pečuje od přibližně 20 let, nebo se ke mně dostane klientka v důchodovém věku a čeká zázrak. Pravidelnost je prevence ke zpomalení následků stárnutí. 
 

Díváte se na složení kosmetických přípravků? Zajímají se o něj Vaše klientky?

Dívám, ale do nedávna jsem neměla o složení přípravků takový přehled. Od Vašeho školení jsem se začala více dívat a zajímat, co si aplikujeme na pleť. Bez publikace o označení INCI bych byla mnohdy v koncích. Neznám všechny látky ve skladbě krému, ale teď kouknu do knížky a vím víc než dřív (Posouzení obsahových látek v kosmetice na základě označení INCI od autorů Dr. Henricha a Dr. Baumanna).

Klientky se zajímají o složení také. Někdy jsem velmi překvapená, co vše ví o kosmetických přípravcích. Najdou se však i takové, kterým stačí obecný údaj na obalu jako „bez XY látek, bio apod.“ a už jsou hned přesvědčené, že jsou dané kosmetické přípravky to nejlepší, co mohou své pleti dopřát. Snažím se tak s nimi mluvit na toto téma a vysvětlit jim, že takováto označení kosmetiky na obalu přípravku mohou být klamavá. Podrobněji s nimi tedy rozeberu složení kosmetiky a vysvětlím jeho přínos pro pleť. 
 

Myslíte si, že vzdělávat se neustále ve svém oboru je nutnost nebo pouhá dobrovolná činnost kosmetičky?

Vzdělávat se je určitě moc důležité. Už proto, že je spousta novinek a vývoj jde stále dopředu a na školeních se vždy dozvíte více než z informací zaslaných emailem. Já ráda navštěvuji školení a výstavy týkající se mého oboru. Během školení mě vždy napadají otázky a je pro mě příjemné, že v tváří tvář si o dané konkrétní otázce můžeme popovídat.

I klientky samy vítají novinky z oboru, které jim po školení předávám, a hlavně samy můj zájem o vzdělávání uznávají.  Vždy se ptají, co mám v plánu navštívit dál a co je nového. 
 

Kdy a kde jste se poprvé dozvěděla o kosmetice DR. BAUMANN?

Značka Dr. Baumann mě oslovila pozvánkou na školení Bezpečná a účinná péče o pleť DR. BAUMANN. Trochu jsem se nejdříve informovala, o jakou firmu se jedná, a jelikož jsem s žádnou veganskou kosmetikou doposud neměla žádnou zkušenost, tak mě to hned upoutalo. 
 

Co vás na kosmetice DR. BAUMANN zaujalo?

Moc mě zaujalo, jak odborně bylo školení vedeno. Klobouk dolů! Zajímavých informací bylo opravdu hodně. Bylo znát, že přednášející věděla, o čem mluví. Další přednáška o složení kosmetických přípravků byla ještě lepší. Vždy mám všeho plnou hlavu a týden mi trvá, než všechny informace zpracuji. 
 

Více informací o semináři týkajícího se kosmetických ingrediencí >>.
 

Jak dlouho ji na kosmetickém saloně používáte?

S kosmetikou Dr. Baumann jsem začala pracovat po školení v říjnu 2018, kdy jsem využila výhodné startovní objednávky. Zákaznicím jsem ji postupně představovala jako veganskou kosmetiku bez parfemací, parabenů a dalších zbytečností. Některé ji zkusily hned a někdo až později, ale velkou radost jsem udělala především klientkám „jogínkám“, které na veganskou kosmetiku reagovaly velmi pozitivně.  
 

Používáte ji i sama na sebe k pravidelné domácí péči? Na který produkt nedáte rozhodně dopustit?

Používám ji já i moji nejbližší. Babička má velké problémy s pletí a pozitivně reaguje na liposomovou péči, že i lékař se nedávno ptal, co má nového, že se jí tak zlepšila pleť. To mě potěšilo. U dcery řešíme začínající akné. Výsledky s Pleťovou vodou pro mastnou a normální pleť Dr. Baumann a liposomovým sérem LIPOSOME Tea Tree BeauCaire jsou také znát. Jinak moc se mi líbí DEODORANT EXTRA JEMNÝ bez hliníku a ZUBNÍ PASTA bez fluoridu. Docela často se objevují klientky s periodermální dermatitidou a těm tuto pastu bez fluoru doporučuji.

A to, co mě osobně nejvíce nadchlo, je koncentrát Vitamin E 100 % přírodní. Opravdu ho stačí málo a k regeneraci poškozené pleti dochází v krátké době. Jsem spokojená, protože výsledky jsou vidět.
 

Článek Vitamin E: pomoc pro udržení mladistvé pleti >>
 

Jakou radu byste dala všem kosmetičkám ohledně výběru profesionální kosmetiky do kosmetického salonu?

Žádná konkrétní rada mě nenapadá. Podle mě je určitě důležité se při výběru kosmetiky řídit rozumem. Říct si, co od ní očekávám, a hlavně si ji ozkoušet sama v praxi, protože bez toho nepoznám nic. Můžu jedině doporučit nebát se změny a za cenu kvalitnější a účinnější péče novou kosmetiku určitě vyzkoušet.
 

Děkuji mnohokrát za příjemný rozhovor.

 

Kosmetické studio Evy Nohové naleznete v Třebíči. Kontaktovat ji můžete telefonicky na čísle 604 834 472 nebo zprávou na Facebooku: http://bit.ly/fb_studio_eva_nohova

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail