Raw makový koláč

Raw makový koláč

Přestože tento raw makový koláč připravíte jednoduše a neuvěřitelně snadno, tak potěšíte chuťové buňky širokého okolí. Dokonce možná i milovníků klasických kynutých koláčů.

 

Suroviny

 

Korpus

200 g mandlí (mletých nebo v celku)

Mandle lze alternativně nahradit jinými ořechy:

100 g pekanových ořechů a/nebo 100 g kešu ořechů

200 g datlí (bez pecek)

 

TIP

Pokud si přejete mít silnější korpus, použijte stejný poměr mandlí a datlí. V případě tenčího korpusu, využijte pouze 150 g máku.

 

Vrchní vrstva

200 g máku (mletého)

50 g mandlí (mletých)

voda

1 banán

50 g datlí (bez pecek)

1 jablko

vanilkové aroma

skořice

 

Postup

 

Korpus

Mandle a datle rozmixujte v mixéru, ze směsi vypracujte těsto a vtlačte ho do dortové formy.  

 

Vrchní vrstva

Mák smíchejte s mandlemi a přidejte takové množství vody, aby při promíchání vznikla viskózní hmota. Poté rozmačkejte banán a přidejte ho ke směsi. Následně přimíchejte velmi jemně rozmixované datle a oloupané jemně nastrouhané jablko. Podle chuti přidejte vanilkové aroma a skořici. Nakonec vrchní vrstvu rozprostřete na korpus a koláč nechejte odležet v chladu alespoň 3 hodiny.

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail