Snídaňová pánev „Dobré ráno“

Snídaňová pánev „Dobré ráno“

Vydatněji to už nejde! Vydatná snídaně, která každému dodá dostatek síly a energie na celý den. Pro nekompromisně dobré ráno!

 

Suroviny (pro 4 osoby):

4          brambory 

1⁄4       květáku

1⁄2       lilku

2          karotky

1          cuketa

100 g    žampionů

1           snítka rozmarýnu

100 ml   zeleninového vývaru

kurkuma

paprika (koření)

cayennský pepř

sůl & pepř

 

TIP:

Ti, kteří už ráno rádi jedí ostré, si mohou do pokrmu přidat chilli papričku, které jsou k dostání o různé ostrosti a v mnoha druzích. Kdo chce toto jídlo opravdu extrémně ostré, ať zkusít použít pouze semínka z chilli papriček. Zaručeně pak nebude ospalý!:-) 

 

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na zhruba centimetrové kostky. Zeleninu a žampiony umyjte, případně očistěte, a nakrájejte na 2 cm velké kostky. Ze snítky odrhněte lístky rozmarýnu.   

Nejprve nechejte na pánvi opékat brambory s nepřilnavým povrchem po dobu 3 až 5 minut při střední teplotě. Poté přidejte květák a lilek a opékejte dohromady dalších 3 až 5 minut. Přidejte karotku a vše nechejte ještě chvíli opékat. Nakonec přidejte cuketu, žampiony a rozmarýn a vše ponechte za stálého míchání opékat ještě dalších 3 až 5 minut.   

Podle chuti okořeňte vzniklou směs kurkumou, paprikou a cayennským pepřem. Vše podlijte vývarem a duste pod pokličkou, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Na závěr směs dochuťte solí a pepřem.   

 

Ze zdravotních důvodů používejte prosím pouze nezbytné množství soli a oleje. Pokud je to možné, používejte jodizovanou sůl.  Zkoušejte používat stále méně soli a oleje tak, abyste sami časem obojího vyžadovali pouze nepatrné množství.  

 

 

Zpět na výpis článků

Získávejte ty nejlepší novinky na e-mail