Bude Vás zajímat

"Levnější" liposomy?

Je jen velmi málo kosmetiček, které skutečně rozumí ingrediencím v kosmetických produktech, proto si takových velmi vážíme. I proto je není jen tak lehké ošálit, což je velmi dobře. Může se totiž stát, že na úkor kvality sáhnou po levnějším produktu, který ale rozhodně nebude stejně kvalitní!

21.06.2023

Anti-age vitaminy

Co vlastně znamená pojem „anti-ageing“? Tolik chtěný efekt, za který jsou spotřebitelé kosmetiky ochotní utratit v jednom přípravku až desítky tisíc?

27.11.2022

Zlatý klíč k pleti

Svět kosmetiky chrlí každý rok tisíce nových přípravků s obsahem špičkově a inovativním způsobem vyvinutých ingrediencí. Je to ale to správné, co skutečně potřebuje naše pleť, aby vypadala krásně a zdravě?

26.10.2022

Rozdíly v kvalitě liposomů

Liposomy využívá medicína již více než půl století. Vědci objevili jejich schopnost přenášet celou škálu terapeutických látek.

14.09.2021

Habešský olej

Olej, který nepatří mezi běžné kosmetické ingredience, i když se těší velkému úspěchu v oblasti vlasové péče. Časem o něm určitě uslyšíme mnohem více, protože pozitivní ohlasy na jeho účinky se šíří rychle. V čem se spočívá jeho unikátnost a proč bychom ho měli zařadit do své kosmetické péče?

15.08.2019

ENERGIE v pár kapkách

Víme, jakým způsobem si zpříjemnit stále nekončící zimu a dodat si potřebnou energii. Poznáním těchto ingrediencí prolomíte ledy a ocitnete se v jiném světě. Taky proto je najdete v nejednom světově známém parfému.

08.02.2019

Neobyčejná rostlina s výjimečným pěsticím olejem

Ne všechno v noci spí. Někdy pokud máme štěstí se můžeme venku setkat s „noční svící“. Magickou rostlinou, která otevírá své květy s přicházejícím večerem a vychází vstříc nasycení nočním motýlům. Známá je nám několik století díky svým prospěšným účinkům nejen na pleť. 

15.11.2018

Vitamin E: pomoc pro udržení mladistvé pleti

Stojí za skvělými výsledky, maximální snášenlivostí a hromadou nadšených zákaznic. Co je na vitaminu E tak úžasného a na co si dávat u něj pozor?

15.08.2018

Produkty SkinIdent: Precizní dokonalost z látek tělu vlastních

​Běžně si neuvědomujeme, jak je naše tělo unikátní a nemá obdoby. Příroda ho sestavila s velkou dávkou preciznosti a důvtipu, díky kterým se nejednou stalo předlohou pro vytvoření něčeho výjimečného.

18.06.2018

Není liposom jako liposom

Liposomy jsou stále neskutečně fascinující látkou, která hýbe světem kosmetiky a spotřebitelé na ni nedají dopustit. Není se ani čemu divit. Mluvíme totiž o kosmetické složce, která dodá pleti vysokou míru vlhkosti, posiluje kožní bariéru a zároveň přenáší dalších účinné látky hluboko do pleti (např. vitamin E a A).

19.03.2018

Problémová konzervační a dezinfekční látka - Triclosan

Podle nového vědeckého výzkumu by mohlo všudypřítomné zatížení triclosanem, obsaženém i v mnoha produktech denní potřeby (např. zubní pasty, tekutá mýdla, deodoranty), vyvolat růst takových původců onemocnění, kteří by byli odolní vůči samotnému triclosanu a současně také vůči antibiotikům. Základ mutace u původců onemocnění je totiž v obou případech stejný. Více podrobností si můžete přečíst v přeloženém článku.  

30.08.2017

Výskyt parabenů v ANTI-AGE přípravcích

Stále diskutované téma - parabeny v kosmetice. Máme pro vás překlad článku, který přináší nová zjištění.

31.05.2017

Kosmetické přípravky a celulitida

Současný trh nabízí nepřeberné množství přípravků určených k řešení celulitidy. Samotným užíváním jakéhokoliv přípravku však nedosáhneme nejlepších výsledků. Vhodné je si nastavit komplexní péči, přičemž anticelulitidní nebo zeštíhlující přípravky fungují jako účinný pomocník. Jak teda fungují a co od nich očekávat?

09.03.2017

Kyselina hyaluronová a její použití v estetické dermatologii

Kyselina hyaluronová je jednou z hlavních součástí mezibuněčné hmoty. Vyskytuje se ve větším množství v kůži, v očním sklivci, kloubní tekutině, měkkých vazivových tkáních. V kůži zajišťuje vlhkost, pevnost a pružnost. S věkem její množství klesá. Indikací k použití výplňových materiálů je korekce vad kůže, které jsou pod úrovní kožního povrchu. Zákrok je možné provádět bez lokální anestezie nebo s ní. Výhodou aplikace je okamžitě viditelný efekt.

04.02.2016