Kontaktní ekzém - způsob kosmetického ošetření na saloně

Kontaktní ekzém - způsob kosmetického ošetření na saloně

V kosmetice se s tímto problémem setkáváme poměrně často.

Jsou to ty nespecifikovatelné suché flíčky na pleti. Bývají ohraničené, někdy jsou zarudlé a mohou být zdrsněné, na povrchu silně zkeratizované. Nebo naopak malé svědivé pupínky podlité tekutinou. Průvodním znakem je, že svědí – někdy hodně.

Při ošetření je potřeba správnou diagnostikou zhodnotit stav pleti.

Našim úkolem je snížit podráždění kůže na minimum. Ekzém se často zhoršuje právě v zimě. Jedná se v podstatě o neinfekční zánětlivé onemocnění kůže a přesně tak bychom k němu měli přistupovat.

V kosmetice akutní stavy určitě neošetřujeme – ty patří do ordinace dermatologa.

Doporučuji pečlivý rozhovor a určení látek podle INCI, zdali se nevyskytují dráždivé látky třeba v očních přípravcích nebo očních stínech atd. a popřípadě tyto přípravky okamžitě vysadit.

V salonu budeme zklidňovat a podporovat ochrannou bariéru pleti.

Pokud je ekzém začervenalý nepoužívejte liposom.

Při čištění sáhněte po jemných přípravcích, které pleť příliš nevysuší (Čisticí mléko + Čisticí mléko Special). Dočistíte Pleťovou vodou pro suchou pleť (nebo pro pleť mastnou, normální a smíšenou).

Pokud můžete dát liposom tak doporučuji ten s heřmánkem.

Aplikujete ampuli, místo liposomu, nebo na liposom. A to konkrétně Ampuli Ceramid, která výborně obnovuje kožní lipidy a aktivně vytváří ochrannou funkci pleti, nebo Ampuli 100% přírodního vitaminu E pro rychlou regeneraci a při vlhkých a mokvajících místech nakombinovanou se Zinkovým krémem.

Další možností je Ampule pupalkový olej, pro zklidnění šupinaté a suché pokožky se sklonem k zarudnutí (předpokládáme snášenlivost pupalky).

Musíte samy vyhodnotit situaci. Při ošetření mnoho nekombinujte. Kůže je v tomto případě velmi citlivá a vnímavá. Žádné dlouhé vymývání, masírování, žádné mechanické dráždění, lehce vše zapracovat do pleti.

Pomůžete si Intenzivním mlékem, Tělovým mlékem Super, nebo si přidejte Intensive krém pro suchou pleť. Díky bambuckému máslu má výbornou stavební funkci.

Přípravků nanášejte malé množství, ať pleť příliš nezatěžujete.

Je to ve Vašich rukou a na Vašem posouzení konkrétního problému. Rozpoznejte fáze, kdy můžete zasáhnout Vy a kdy musí ošetřit lékař. Jde nám o to pomoct naší klientce. Vysvětlujte, informujte, předcházejte.

Přeji Vám co nejméně těchto případů a když už, tak 100% úspěšnost při jejich řešení.   

Zdraví Vás R.

Späť na výpis článkov

Získavajte tie najlepšie novinky na e-mail