Bude Vás zaujímať

Za hydratovanú, vypnutú a rozžiarenú pleť vďačíme lipozomom!

Krásna pleť je predovšetkým tá pravidelne vyživovaná a hydratovaná. To môže byť niekedy problém, poznáte to, aj keď sa snažíte, nakúpila ste hneď niekoľko ošetrujúcich prípravkov, striedate ich a pravidelne užívate, ale výsledok sa nie a nie dostaviť? Problém nemusí byť vo vašej pleti, ale v nesprávnom alebo neefektívnom zložení kúpených prípravkov. Tie síce môžu obsahovať účinné látky, ale pokiaľ sú v príliš veľkých molekulách, nemajú šancu sa dostať do hlbších vrstiev pokožky a pôsobiť tam, kde je to potrebné. A to je dôvod, prečo v produktoch DR. BAUMANN pracujeme s lipozomami…

01.04.2024

Pripravte svoju pleť na jar!

Telo je jedinečný organizmus, ktorý sa o seba do veľkej miery vie postarať sám. Vie si napríklad plno látok vytvoriť samo alebo si ich vie doplniť z externých zdrojov. Sú ale zložky, ktoré si samé doplniť nemôže, ale sú pre neho rovnako nevyhnutné. Najmä pleti je nutné niektoré látky doplniť a pripraviť ju tak na nadchádzajúce obdobie. Aké konkrétne ingrediencie naša pleť bude na jar a leto potrebovať a ako ju ich môžeme doplniť?

01.03.2024

Zabaľte sa do sily stromu života

Strom týčiaci sa do výšky až 30 metrov, s veľmi špecifickými kvetmi s ešte špecifickejšou "vôňou". Plody plodia v období sucha vďaka svojej kmeňovej zásobárni vody. Je to ho však oveľa viac, čo Baobab a jeho plody dokážu. Olej z jeho plodov si vaša pokožka zamiluje!

01.02.2024

Prebuďte v sebe krásu vďaka minerálom!

Blíži sa plesová sezóna a ak v sebe chcete podčiarknuť svoju prirodzenú krásu, mali by ste si zaobstarať minerálny make-up! Pôvodne bol vyvinutý pre pacientky, ktoré absolvovali niektorý zo zákrokov plastickej chirurgie, mikrodermatológie, aplikáciu botoxu, laserový peeling a i. a mali tým pádom podráždenú a citlivú pleť. Bežná kozmetika pre nich neprichádzala do úvahy a preto v USA vyvinuli make-up z čistých minerálov! Ten sa okrem výbornej znášanlivosti po kozmetických zákrokoch osvedčil na všetky typy pleti!

01.01.2024

Aj žmurkacia bábika vám bude závidieť!

Ktorá žena by nechcela riasy, ktoré žmurknutím oka spôsobia hurikán? Pokiaľ vám matka príroda nenadelila do vienka riasy žmurkajúcej bábiky, nemusíte zúfať. Pre také prípady sú tu séra na podporu rastu rias, a vďaka nim si do pár týždňov tmavé, husté a dlhé riasy môžete sama vykúzliť! Stačí siahnuť po tom správnom z nich…

01.12.2023

Krásna pleť nemusí mať výpovednú hodnotu o kvalite používanej kozmetiky. Čo teda má?

V dnešnej dobe je už na výber veľa kozmetických produktov od najrôznejších značiek, a to nielen v kozmetických salónoch, ale aj v drogériách a na internete. Predávajúci sa tak predbiehajú v čo najnižších cenách, aby u nich nakúpilo čo najviac ľudí. Tie kvalitné značky sa ale neženú za čo najnižšou cenou, ale za čo najkvalitnejším výsledným produktom. To zahŕňa nezľavovať zo svojich nárokov na vstupné suroviny, čo sa môže premietnuť aj vo výslednej cene. Čo je ale dôležitejšie: ušetriť pár korún, alebo dodať pleti naozaj to, čo potrebuje a čo si zaslúži?

01.11.2023

Doprajte telu rovnakú starostlivosť ako pleti!

O dôležitosti správnej a pravidelnej starostlivosti o pleť počúvame zo všetkých strán. Staráme sa o to, aby bola pleť vyživená, hydratovaná a preventívne používame produkty na spomalenie starnutia. Často ale zabúdame na fakt, že rovnako, ako sa staráme o pleť, by sme sa mali starať aj o zvyšok tela.

01.10.2023

Tohtoročná jeseň v znamení rozmaznávania

Kvôli tomu, že nás leto už opäť pomaly opúšťa, nemusíme smútiť! Okrem opadávania listov, pochmúrneho počasia a tekvicového latté, je jeseň tiež obdobím, kedy by sme mali svoju pleť zregenerovať po všetkom tom slnení a zároveň pripraviť na namáhanie vetrom či mrazom! Navyše je to skvelý čas na ošetrenie chemickým peelingom, ak ste nad ním už niekedy uvažovali!

01.09.2023

Nechajte sa pobozkať starostlivosťou vitamínu E

Aby na perách mohla vyniknúť krásna farba rúžu či lesku, je nutné, aby boli pery v poriadku, riadne hydratované a vyživené. Na suchých a popraskaných perách nebude žiadny produkt vyzerať dobre. Presne preto je v našich produktoch na pery obsiahnutý vitamín E!

01.08.2023

Uprite oči na seba!

Hovorí sa, že oči sú okná do duše človeka. Ale rovnako ako v realite, sa musíme o tie okná starať, aby cez ne bolo pekne vidieť. Očné okolie býva veľmi často zanedbávané a pritom je tu koža najjemnejšia a najcitlivejšia, tým pádom aj náchylnejšia na tvorbu vrások. Nechajte vaše oči vyniknúť a žiariť!

01.07.2023

Ani v lete nezabúdaj na svoju pleť!

Čo sa vám vybaví, keď sa povie leto? Je to dovolenka, hudobné festivaly, more alebo pohoda na záhrade? Či už si vyberiete akúkoľvek variantu, s najväčšou pravdepodobnosťou bude súčasťou aj opaľovanie a krásna žiarivá pokožka. Aby tomu tak ale naozaj bolo, je nutné jej počas leta dopriať správnu starostlivosť!

24.05.2023

Povedzte slnku áno..!

Všetci už cítime prichádzajúce leto. Je doslova za rohom. Ale čo naše telo, máme formu do plaviek? Pokiaľ si myslíte, že to nie je úplne ono, máme tip, čo s tým.

27.04.2023

Ako udržať ochrannú bariéru pleti v kondícii?

Kožná bariéra je výraz, ktorý je spájaný s najvrchnejšou vrstvou epidermis. Ide o ochranný štít, ktorý našu pleť chráni pred vonkajšími vplyvmi prostredia. Viete, čo taká bariéra potrebuje, aby bola v kondícii a správne plnila svoju funkciu?

26.03.2023

Lipozom. Čo iné..?

Vieme spomaliť starnutie pleti. Cestovať v čase späť, byť mladší, nevieme. Spomaliť tvorbu vrások však áno! Liposomálna technológia, ktorá dá pleti to najlepšie! Neveríte? Povieme vám prečo...

25.02.2023

Čistením k zdravej pleti!

Čistenie pleti má prospešný vplyv na zdravie našej pleti, ale rovnako tak má vplyv aj na našu vnútornú pohodu. V tíme DR. BAUMANN máme heslo „Čistím, teda som!“. Doprajte si pravidelnú starostlivosť a uvidíte, že sa budete cítiť skvele. Staraním sa o seba samého vyjadrujete aj svoj vlastný postoj k sebe. A kto by nechcel byť svojou lepšou verziou?

23.01.2023

Hydratácia v zime

Tiež sa s príchodom mrazivých dní zápasí vaša pleť s nekomfortnými pocitmi? A to je len začiatok! Akonáhle klesnú teploty k bodu mrazu, nastávajú pre pleť krušné časy, a to doslova. Pnutie, začervenanie, začervenanie, pálenie av konečnom dôsledku popraskanie, to sú prejavy mrazom namáhanej pokožky.

20.12.2022

Masky - pleťové boostery

Pomocou masiek povyšujeme svoju každodennú starostlivosť o pleť do vyšších sfér. Správna maska nie je len kozmetickým pôžitkom, ale dokáže riešiť na pleti čokoľvek od dehydratácie a suchosti až po zanesené póry alebo akné.

28.08.2022

Ľahká hlava

Vedeli ste, že aj vlasové prípravky sa môžu výrazne podieľať na výskyte akné? V prípade, že prípravky obsahujú komedogénne látky, môžu sa objaviť prejavy tzv. kozmetického akné.

27.07.2022

Letné ampulky

Teplé letné dni sú v plnom prúde a prázdniny a doba dovoleniek je tu. Väčšina z nás ladí posledné detaily, nech už sa chystáme cestovať kamkoľvek.

27.06.2022

Rodinný "opaľovák"

Nemôžete sa dočkať, kedy už konečne vyrazíte s rodinou na dovolenku a na slniečko? Máme pre vás odporučenie, aký opaľovací krém si zaobstarať, aby bol vhodný pre celú rodinu a nemuseli ste toho so sebou toľko brať.

24.04.2022

Sila Afriky v kréme

Afriku právom nazývame kolískou ľudstva. Nielen, že v jej rôznych častiach stále dochádza k ďalším nálezom pozostatkov našich prapredkov, ale aj jej fauna a flóra v sebe ukrývajú mnohé, milióny rokov staré tajomstvá.

28.03.2022

Starostlivosť o nohy

Naše nohy denne prejdú niekoľko tisíc krokov. Pre zdravú kondíciu sa odporúča dokonca celých 10 000. Ako im pomôcť správnou starostlivosťou, aby ich pokožka bola bez prasklín a stále jemná a hebká?

27.01.2022

Rozdíly mezi mužskou a ženskou kůží

Každý z nás patrně zná přirovnání „muži jsou z Marsu, ženy z Venuše“, které kreativně popisuje, proč jsme rozdílní a navzájem si někdy nerozumíme. Platí však odlišnost i v případě, podíváme-li se na kůži mužů a žen?

20.11.2019

Infračervené záření

Ještě nedávno jsme se opalovacími přípravky chránili především před UV zářením. Začaly se ale objevovat i reklamní slogany plné zmínek o nutnosti ochrany také před infračerveným zářením. Je opravdu nezbytné se před ním chránit? Jaký vliv má na kůži?

28.07.2019

Hydratovat pleť v zimě: ano nebo ne?

Traduje se, že se hydratační krémy v zimě nemají používat, protože by v pokožce svým zamrznutím způsobily její poškození jako je vysušení a popraskání. Co je na tom pravdy?

20.12.2018

Vitaminový elixír

Výjimečný čas si zaslouží výjimečné produkty. K těm nejoblíbenějším patří receptury Liposomu Vitamin E+C, Krému SENSITIVE pro normální a suchou pleť a ampule Vitamin E s kyselinou hyaluronovou.

12.12.2018

Zasloužená dovolená pro vaše nohy

Letní měsíce nás přímo vybízejí k tomu, abychom věnovali více pozornosti péči o své nohy. Nemusí se ale vždy jednat o ošetření související s jejich vzhledem. Někdy naše nohy potřebují jen prosté uvolnění a extra péči kvůli aktivitám, díky kterým jsou namáhány více než je zvykem.

01.08.2018

Produkty SkinIdent: Precizní dokonalost z látek tělu vlastních

​Běžně si neuvědomujeme, jak je naše tělo unikátní a nemá obdoby. Příroda ho sestavila s velkou dávkou preciznosti a důvtipu, díky kterým se nejednou stalo předlohou pro vytvoření něčeho výjimečného.

18.06.2018

Masáž miminka výrobky bionomické kvality

Základním pravidlem bionomické masáže je neustálý kontakt s tělíčkem miminka, a to alespoň dotykem jedné ruky. Miminko se pak necítí opuštěné, takže se dokáže lépe uvolnit.

12.06.2018

Zdravá jemná péče o pokožku miminka

Maximálně snášenlivé výrobky DR. BAUMANN jsou pro ošetření těch nejmenších z nás jako stvořené, jelikož složení těchto výrobků je sestavené podle velmi přísných dermatologickch, zdravotních a bionomických stanovisek. Pokožku dítěte tak můžeme šetrně a účinně ošetřovat bez obav vzniku jakýchkoliv negativních kožních reakcí.

01.06.2018

Jarní probuzení pleti

Každý rok je jaro spojováno s detoxikací organismu a přípravou na první jarní paprsky. Takovou specifickou péči si samozřejmě zaslouží i naše pleť, a proto jí dopřejme jarní očistu ve třech jednoduchých krocích.

08.03.2018

Můj příběh

Jsem žena. A jako žena se potřebuji cítit krásná. Krása ale pro mě nejsou ikony v módních časopisech. Krása je pro mě především moje vlastní jedinečnost a osobitost – včetně zdravé pleti.

22.01.2018

Chceme být krásné i při sportu - jak na to?

Každý z nás to vnímá trošku jinak. Trendy dnešní doby a trendy nejen mladých lidí kolem nás jsou jasné. Aktivní sportování, udržování kondice a zdravý životní styl, který si každý tak nějak představuje podle svého. Chceme být vitální a "akční", stihnout pokud možno úplně všechno...nemožné. Je potřeba zapojit zdravý selský rozum a tak nějak si vytvořit lucidní nadhled. V tomto duchu bych si představovala i líčení a péči o naši pleť.

24.07.2017

Vlasy a pleť– slaná či chlorovaná voda

Mořská voda je pomocníkem i zátěží pro naši kůži a vlasy. Obsahuje mnoho minerálů, například hořčík, draslík, jód, brom, vápník atd., ale i zinek a selen, které zlepšují kvalitu vlasů, nehtů i kůže. Je důležité o pleť i vlasy řádně pečovat a využít blahodárných účinků mořské vody. Citlivá pokožka může slanou vodu snášet hůře a je potřeba vyzkoušet vliv slané vody pomalu a postupně.

14.06.2017

Ochrana kůže před slunečním zářením

S jarem sluneční záření znatelně nabývá na intenzitě, a proto bychom se měli více soustředit na ochrannou péči o pleť. Roční období by však nemělo být hlavním důvodem, proč si právě teď znova vzpomenout na nanesení opalovacího přípravku. Intenzivně na nás totiž může sluneční záření působit i v jiná roční období a neměli bychom ho nikdy podceňovat. Jeho negativní účinky nemusí být jen otázkou krásy, např. podpoření vzniku pigmentačních skvrn nebo předčasného stárnutí kůže (photoaging), ale také současně zdraví, kdy sluneční záření např. způsobuje vznik kožních nádorů.

18.04.2017

Kosmetické přípravky a celulitida

Současný trh nabízí nepřeberné množství přípravků určených k řešení celulitidy. Samotným užíváním jakéhokoliv přípravku však nedosáhneme nejlepších výsledků. Vhodné je si nastavit komplexní péči, přičemž anticelulitidní nebo zeštíhlující přípravky fungují jako účinný pomocník. Jak teda fungují a co od nich očekávat?

09.03.2017

Péče o dekolt

Sezóna plesů je tady a naším pomocníkem v přípravě na dokonalou vizážse stane bez pochyb SPECIÁLNÍ GEL PRO DEKOLT. Je to přípravek, který jak v salonu, tak pro domácí péči bude nezbytnou součástí našeho ošetření.

08.02.2017

Inspirativní domácí ošetření s látkami proti stárnutí pleti

Kosmetické produkty Dr. Baumann se vyznačují vysokým obsahem účinných a pěsticích látek. Z toho vyplývá, že pro denní přísun aktivních látek a péči stačí opravdu velmi malé množství přípravku pro jedno použití. Při používání přípravků Dr. Baumann zjistíte, že pořizovací náklady na vaši domácí péči nejsou tak vysoké jako dřív.

12.08.2016

Stárnutí kůže a péče o ni

Stárnutí je charakterizováno zpomalením procesu regenerace buněk a jejich sníženou obranyschopností. Postihuje všechny jedince. Je vyvoláno působením vnitřních faktorů, ale je výrazně ovlivněno zevním působením vlivů prostředí a životním stylem.

05.03.2016

Kyselina hyaluronová a její použití v estetické dermatologii

Kyselina hyaluronová je jednou z hlavních součástí mezibuněčné hmoty. Vyskytuje se ve větším množství v kůži, v očním sklivci, kloubní tekutině, měkkých vazivových tkáních. V kůži zajišťuje vlhkost, pevnost a pružnost. S věkem její množství klesá. Indikací k použití výplňových materiálů je korekce vad kůže, které jsou pod úrovní kožního povrchu. Zákrok je možné provádět bez lokální anestezie nebo s ní. Výhodou aplikace je okamžitě viditelný efekt.

04.02.2016

Kosmetika v průběhu staletí

Položíme-li si otázku, kam až sahají počátky užívání kosmetiky, tak se dopátráme různých informací. Nepochybně nám dokládají skutečnost, že kosmetika je stará jako lidstvo samotné, aniž by si to lidé někdy uvědomovali a pokládali své výrobky za kosmetické. Ať už se tedy lidé nacházeli v jakémkoli historickém období, tak vždy toužili po kráse, jež může mít mnoho podob. Jedna z nich, o které budeme především mluvit, byla touha stát se krásnějšími a pečovat o sebe sama.

03.01.2016