Bude Vás zaujímať

Bulgur se zeleninou a podzimním ovocem

Zeleninová pánev výtečná svou chutí jablek a hrušek. Připravená je rychle a hodí se k obědu i k večeři. Bulgur obsahuje plno výživných látek, jimiž jsou různé vitaminy skupiny B, vitamin E a minerální látky jako je vápník, hořčík a fosfor.

15.11.2019

Domácí hranolky s dipy

Hranolky jsou neumírající klasika, která potěší každého. Dá se ale dělat zcela jinak, než ji známe. Čerstvě, v troubě, s velmi malým množstvím oleje a na tři různé způsoby, s nimiž posunete chuť hranolek na novou úroveň. 

25.10.2019

Cuketové špagety

Cuketové špagety lze připravit rychle a úplně snadno na mnoho způsobů. Navíc cukety mají na svých 100 g pouze 20 kcal. Jíst chutně a zdravě s mnohem méně kaloriemi tedy nebylo nikdy jednodušší.

05.09.2019

Zeleninové carpaccio

Pojem carpaccio je dnes pravděpodobně každému známý. Jedná se o označení druhu přípravy pokrmů, které sestávají z velmi tence nakrájených a marinovaných surovin. Málo kdo už ale ví, že je pojmenovaný podle slavného benátského malíře Vittora Carpaccia. Barevná kombinace surovin totiž tvůrci tohoto jídla připomínala Carpacciovy obrazy.

19.07.2019

Bezlaktózová Panna cotta

Panna cotta neboli uvařená smetana je klasickým dezertem oblíbeným po celém světě, který může ocenit v dnešní době opravdu každý, kdo jednou ochutná naši bezlaktózovou verzi s ovesným mlékem.

07.06.2019

Bílý chřest se šafránovou omáčkou

Dejte si chřest! Období, kdy si ho čerstvý a český můžeme naplno užít trvá jen od poloviny dubna do konce června. Chřest je tím nejlepším, co se týká zdraví a chuti. Je plný různých vitaminů a také kyseliny asparagové podporující funkci ledvin. Navíc ta jeho chuť s naší šafránovou omáčkou je prostě nepřekonatelná.

24.05.2019

Salát se špaldovými kuličkami

Zpestřete si velikonoční hody a chody lehkým salátem se špaldovými kuličkami. Skvěle se hodí i na cesty jako zdravá svačinka.

17.04.2019

Pórková polévka se zázvorem a potočnicí

Dopřejte tělu rychlé jarní probuzení. Polévka s antibakteriálním zázvorem a vitaminy nabitou potočnicí lékařkou (tzv. zelí svatého Patrika) vám podpoří trávení, krevní oběh a činnost jater. Navíc skvěle chutná!

22.03.2019

Tofu nugety s mangem

Fast food trošku jinak! Tip na perfektní recept pro všechny, kterým se nechce nic složitě připravovat a při tom si udělat chutné jídlo pro zahnání menšího hladu.

07.03.2019

Amarantový jogurt s kiwi

Amarant (laskavec) je jednou z nejstarších užitkových rostlin lidstva. Již za Aztéků, Inků a Mayů byla tato zrna amarantu, podobající se prosu, stěžejní potravinou. Jejich popularita v dnešní době nezadržitelně roste a není se čemu divit.

15.02.2019

Raw makový koláč

Přestože tento raw makový koláč připravíte jednoduše a neuvěřitelně snadno, tak potěšíte chuťové buňky širokého okolí. Dokonce možná i zarytých milovníků klasických kynutých koláčů. 

25.01.2019

Lilky „Roll Up“ s omáčkou z rajčat a oliv

Existují bíle, růžově, zeleně, žlutě a černě zabarvené lilky v jednobarevných i pruhovaných variantách. Jedno však mají společné. Jsou perfektní surovinou pro mnoho zdravých receptů a o jeden z nich bychom se tady s vámi rádi podělili.

11.01.2019

Rajčata 21

Překvapení z rajských jablíček s ovocnou chutí je připravené rychle a je optimálním jídlem pro utišení malého hladu.  Ananas, bylinky, mango a třešňová rajčata – to jsou suroviny zaručující úspěch, které Vás učiní 21x šťastnými.

28.12.2018

Gulášová polévka, jak ji neznáte

Guláš je známý již od středověku. Maďarští pastýři ho připravovali na otevřeném ohni jako jednoduchou polévku z orestovaného masa a cibule. My bychom vám však rádi představili odlišnou verzi tohoto guláše, která chutná neméně výtečně!

14.12.2018

Snídaňová pánev „Dobré ráno“

Vydatněji to už nejde! Vydatná snídaně, která každému dodá dostatek síly a energie na celý den. Pro nekompromisně dobré ráno!

30.11.2018

Stravujme se sezonně - tipy na podzimní jídelníček

Moderním trendem je jíst sezónně a lokálně. Mnohdy již v dnešní uspěchané době příliš nerozlišujeme, co je sezónní a těžko bychom doma v kuchyni uměli tak dobře čarovat ze sezónních produktů, jak to uměly naše babičky. 

12.09.2017

Chvála pohybu aneb nejlepší spalovač břišního tuku

Co s bříškem? Pomůže nám liposukce? Diety? Hladovka?

02.08.2017

Inspirujme se od vegetariánů!

Stále hledáme příčiny jevu, proč tolik z nás řeší problémy se svou hmotností, rostoucím bříškem či zdravím. Životní rytmus i strava za poslední desetiletí se velmi změnily. Životní tempo se zrychlilo, přibylo stresu, žijeme v prostředí nadbytku nepříliš vhodného jídla, pokud máme něčeho nedostatek, tak je to pohyb.

22.03.2017

Jak výživou podpořit imunitu?

O souvislosti kvalitní výživy a zdraví již pochybuje málokdo. Odborná data uvádějí souvislost až 80% onemocnění s nevhodnou životosprávou vč. nekvalitního jídelníčku. Můžeme se nachlazení nějak účinně bránit? 

07.12.2016

Jak v létě nepřibrat? 10 tipů na nejen letní jídelníček

Léto je období prázdnin a dovolených, obvykle příznivějšího počasí pro aktivní pohyb v přírodě, období setkávání, období sezónního ovoce a zeleniny, ale také období přibírání hmotnosti. Více společenských příležitostí spojených s grilováním, častější konzumace alkoholu, ale také počasí nám řadě z nás přináší řadu omluv, proč plánovaný pohyb jsme nemohli realizovat – příliš horko, záplavy…dovolená.

15.08.2016

Zdravé mlsání

Sladká chuť a chutě na sladké jsou pro mnohé z nás noční můrou. Čím více se snažíme sladkosti omezit, tím více nás mohou pronásledovat. Co s tím? Za chutěmi na sladkosti většinou stojí nesprávně složený jídelníček, kde není dostatek bílkovin a objevují se převážně sacharidová jídla typu těstovin či kuskusu se zeleninou, noků se špenátem apod. Složení stravy je jednak záležitost našeho návyku, určitých znalostí a dovedností, zvyků z původní rodiny, důsledek nestíhání přípravy běžné stravy, stresu či sladkost může být na chvíli účinným prostředek zklidnění emocí.  

24.06.2016

Fakta a mýty kolem zdravé výživy

Co si pod pojmem „zdravá výživa“ představujete? Zrní a mrkev? Proč tomu tak je?  Asi se můžeme shodnout, že většina lidí toto slovní spojení nerada slyší, natož praktikuje. 

20.05.2016